2017. szeptember 11., hétfő

Császármorzsa

Mostanában nem készítettem császármorzsát, de épp ötletet gyűjtök a régi receptjeimből, képeimből és gondoltam, megosztom veletek ezt a 2 receptet. Nálam biztos lesz a napokban :)


4 adag:
4 tojás sárgáját elkeverek folyékony steviával, 200 g teljes kiőrlésű búzaliszttel, 200 ml tejjel (lehet tejszín+víz vagy kókusztej, mandulatej is), 1/2 citrom levével majd hozzákeverem a 4 tojás felvert habját és 2 ek. vajon serpenyőben megsütöm.

Tejjel készítve az egész 130 g ch-t tartalmaz.


A császármorzsa egy másik verziója (1 adag):
A fentivel egyező módon 40 g tk. búzalisztből, 30 g kókuszlisztből, 1 tojásból készül, pici sóval, édesítővel és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Kis pihentetés után kevés olajon aranybarnára sütöm.

Lekvár nélkül 1 adag 24 g ch-t tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.