A képek minőségéért elnézést kérek, hajnali fényekben nem tudtam jobbat készíteni :)
Piskóta:
8 tojás
40 g kakaópor
50 g teljes kiőrlésű búzaliszt
25 g sikér
20 g DW 1:4
őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint
késhegynyi szódabikarbóna
1 csipet só
Krém:
100 g Wawel narancsos cukormentes étcsoki (vagy narancshéj + étcsoki)
100 g Wawel cukormentes étcsoki
1 l cukormentes habtejszín50 g habfixáló
porrá őrölt édesítő ízlés szerint
A piskótához a tojások sárgáját az édesítővel, a fahéjjal és a szegfűszeggel habosra kevertem. Beleszitáltam a száraz összetevőket (a teljes kiőrlésű lisztből a szitán maradó darabkákat is hozzáöntettem), majd óvatosan beleforgattam a csipet sóval felvert tojásfehérjét. Egy kb. 30*40 cm-s tepsiben tűpróbáig sütöttem.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá vertem, majd folyamatos keverés mellett hozzáadtam a felolvasztott csokit. A kihűlt piskótát kettévágtam és megtöltött ill. kívül is bekentem a csokis krémmel.
A tetejére én most 2 kocka narancsos Wawelt reszeltem, de ízlés szerint díszíthető :)
Ez a süti a kedvencem lett, köszönöm a receptet! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlik :)
VálaszTörlés