2017. szeptember 28., csütörtök

Meggyes, túrós kalács

A tésztához 25 g sikért, 200 g tk. búzalisztet, 100 g búzalisztet, 15 g élesztőt, 1 tojást + 1 fehérjét, 15 g DW 1:4 édesítőt, 1 ek. margarint összegyúrtam annyi langyos vízzel, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjak. Addig dagasztottam, míg elvált az edény falától. 
30 percet kelesztettem majd kisodortam, megszórtam 250 g túróval, 100 g magozott meggyel, DW 1:4 édesítővel. Feltekertem, megkentem tojássárgájával és aranybarnára sütöttem.
(A sütőt kelt tészták esetében én soha nem melegítem elő, mert amíg bemelegszik megfelelő hőfokra, addig is szépen kel benne a tészta.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.