2017. augusztus 31., csütörtök

Töltött lángos

A töltött lángos egy rendkívül laktató, sokszínű étel. Mindenki ízlése szerint variálhatja és reggelitől vacsoráig minden étkezésre megállja a helyét.



Sajttal, mustárral, virslivel töltött lángos fűszeres tejföllel

Lángos alapreceptem: 150 g búzalisztet, 330 g tk. búzalisztet, 20 g sikért, 1/2 élesztőt, 1 tojást, sóval, pici édesítővel összegyúrok annyi langyos vízzel, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjak. 30-40 percet kelesztem, majd 6-7 mm-esre sodrom és 8-10 téglalap alakú részre vágom.
Tetszőlegesen megkenem mustárral, pizzakrémmel, ketchuppel, sajtkrémmel és sajtokkal, virslivel, kolbásszal, sonkával, zöldségekkel töltve feltekerem. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm és fokhagymás, fűszeres tejföllel tálalom.


Én többnyire a fenti töltelékeket variálom, de darált hússal, csirkemellel töltve is biztosan finom. Anyukám gyerekkorunkban sóval, borssal ízesített sült káposztával szokta megtölteni, az is isteni finom volt.



Töltelék: mustár, virsli, paprika, hagyma, sajtkrém, kolbász, pannónia-, trappista- és füstölt sajt különböző variációkban




Töltelék: mustár, virsli, paprika, hagyma, sajtkrém, kolbász, pannónia-, trappista- és füstölt sajt különböző variációkban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.