2017. augusztus 25., péntek

Epres mascarponetorta



Eperzselé: 2 kg epret DW 1:4 édesítővel feltettem főni, botmixerrel pürésítettem és 60 g zselatinnal felforraltam. (Felénél is kevesebb kell a sütibe, csak sokat csináltam, hogy maradjon palacsintába is.)

A tortához 1,5 csomag (324 g) Gullón Desayuno kekszet összemorzsoltam és 125 g margarinnal összegyúrtam, tortaformába nyomkodtam. 300 ml langyos eperzselét öntöttem rá és hagytam megszilárdulni. 250 ml tejszínt habbá vertem, elkevertem 500 g mascarponeval és 450 ml eperzselével majd a megszilárdult zselére öntöttem, tetejét kb. 5 tk. eperzselével díszítettem és 6 órára hűtőbe raktam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.