2017. október 17., kedd

Almás kelt palacsinta

Hozzávalók:
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
5 g sikér
5 g élesztő
10 g DW 1:4 édesítő
25 ml víz
25 ml tejszín
15 g olvasztott vaj
1 tojás
1 ek. citromlé
150 g reszelt alma
fahéj


A hozzávalókat összekeverjük, félórát állni hagyjuk, majd kb. 1 púpos evőkanálnyi adagokban, szétlapítva, kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
Én DW negyedannyival édesített túrókrémmel, fahéjjal és pár szem málnával, áfonyával tálaltam. Vaníliasodóval, lekvárral, mogyorókrémmel vagy simán fahéjas édesítővel is biztosan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.