2017. október 4., szerda

Birsalmás kenyérpuding

400 g hámozott birsalmát felkockáztam, 40 g xilittel, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal, vaníliával, szerecsendióval, gyömbérrel ízesítve, kevés vízzel, fedő alatt puhára pároltam.
4 szelet (180 g) teljes kiőrlésű toastkenyér mindkét felét megkentem vajjal és hőálló tálba fektettem őket. A párolt birsalmát a kenyérre halmoztam és leöntöttem 4 tojássárgája, 40 g xilit, vanília, 150 ml tejszín és 100 ml víz keverékével. 
Addig sütöttem amíg a közepe még remegős volt, ekkor rákentem a 4 tojás 30 g xilittel, vaníliával, egy csipet sóval kemény habbá vert fehérjét és aranybarnára sütöttem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.