2017. október 11., szerda

Lángos


350 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 150 g finomlisztet, 10 g sikért, 20 g élesztőt, 1 tojást, 30 ml olajat, pici sót összegyúrtam kb. 200-250 ml langyos vízzel. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért csak fokozatosan érdemes hozzáadni, a végén egy nem túl lágy tésztát kell kapnunk.
Addig dagasztottam, míg elvált az edény falától és a kezemtől. A tésztát 8 részre osztottam, kör alakúra formáltam, majd letakarva 30-40 percet kelesztettem. Miután megkelt, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.
Fokhagymás-sós tejföllel, reszelt sajttal tálaltam.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.