2017. december 29., péntek

Sajtos rúd

250 g kacsazsírt, 150 g búzalisztet, 550 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 20 g parmezánt, 30 g gorgonzolát, 20 g sót, 2 tojást, 15 ml vizet, 15 ml almaecetet, késhegynyi szódabikarbónát összegyúrtam annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjak (nekem ez 150 g volt, de liszt és tejföl függő).
A tésztát kb. 1 cm-re nyújtottam, felszeltem és sütőpapíros lemezre raktam. Tetejüket megkentem egy tojássárgájával, megszórtam reszelt trappistával és parmezánnal és 1 órára hűtőbe raktam. Előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.