Amíg a tölteléket elkészítettem, a tésztát meleg helyen pihentettem.
125 g darált diót 50 ml tejjel, 10 g DW 1:4 édesítővel összekevertem. A mákosat ugyanígy készítettem, csak 10 ml tejjel többet kevertem hozzá. A töltelékhez lehet citromhéjat, vaníliát is adni.
A tésztát elfeleztem, kinyújtottam és rászórtam a tölteléket, mind a négy oldalát felhajtottam és a rövidebb oldalról szorosan feltekertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam a tekercseket, megkentem 1 ek. tejjel elkevert tojássárgájával és hűtőben pihentettem 30 percet.
A sütőt előmelegítettem, a bejglit ismét megkentem a tojássárgájával, fogpiszkálóval megszúrkáltam, hogy ne repedjen szét és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Nagyon jól néz ki. Hány fokra melegítetted a sütőt?
VálaszTörlésKöszönöm :) Nem tudom, régi fajta gázsütőm van, 3 fokozattal, 20 percet melegítettem kb. és maximumon sütöttem.
VálaszTörléskakaóval lehet tölteni ?
VálaszTörlésAzt sajnos még nem próbáltam, lehet, hogy a kakaóhoz egy kalácstészta jobb lenne.
VálaszTörlésNicki! Szuper lett a bejgli a recepted alapján. Köszönöm!
VálaszTörlésNicki! Szuper lett a bejgli a recepted alapján. Köszönöm!
VálaszTörlésDe jó, örülök :) Puszi Nicki :)
VálaszTörlés