2018. január 17., szerda

Mákos kevert meggyzselével

30 g DW 1:4 édesítőt, 50 g mákot, 50 g búzalisztet, 40 g vaníliás pudingport, 160 g teljes kiőrlésű búzalisztet, késhegynyi szódabikarbónát, 5 ml vaníliaaromát összekevertem 100-100 ml vízzel és tejszínnel, 50 ml olajjal, 2 tojással. A masszát egy 24*28 cm-s, sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam és 50 g meggyet szórtam a tetejére. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.
A zseléhez 150 g meggyet 75 ml vízzel, 1 ek. zselatinnal, 5-5 ml vanília- és rumaromával, fahéjjal, gyömbérrel, 10 g DW 1:4 édesítővel összeforraltam.
Porrá őrölt édesítővel megszórva, meggyzselével tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.