2018. január 24., szerda

Gundel palacsinta



A palacsintához 100 g búzalisztet, 200 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 25 g sikért, 50 ml olajat, 100 ml cocomast, 2 tojást, 10 g dw 1:4 édesítőt, csipetnyi sót simára kevertem kb. 400 ml szénsavas ásványvízzel, hogy palacsintatészta állagú masszát kapjak. Kevés olajon 16 db palacsintát sütöttem.

A töltelékhez 300 g darált diót, 30 g dw 1:4 édesítőt, 1 kupak vaníliaaromát kb. 120-120 ml víz és tejszín keverékével sűrűre főztem és a palacsintákba töltöttem.

Az öntethez 2 tábla 74 %-os étcsokit, 5 ml rumaromát, 200 ml cocomast, 100 g vajat, 100 ml tejszínt, 50 ml vizet és pici dw 1:4 édesítőt gőz felett felolvasztottam.

A palacsintákat az öntettel hőálló tálba rétegeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.