2017. november 15., szerda

Kapros-túrós lepény

Dédimamám receptje alapján :)
155 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 60 g búzalisztet, 5 g élesztőt, 50 g olvasztott vajat, 1 tojást, 1 kupak vaníliaaromát, 10 g DW 1:4 édesítőt, 1 ek. tejfölt összegyúrtam, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodtam.
Összekevertem 450 g túrót, 2 kupak vaníliaaromát, 2 tojást, 30 g DW 1:4 édesítőt és apróra vágott kaprot és a tésztára kentem. Tűpróbáig sütöttem, majd megkentem tejföllel és még kb. 10 percre visszatettem sülni. Mikor a tejföl nagyjából rásült, 16 kockára vágtam és megforgattam 250 ml vaníliás, édesítős tejszínben, a maradékot ráöntöttem és addig sütöttem, míg a tejszínt teljesen beszívta, de még szaftos maradt.
1 szelet 8,5 g ch-t tartalmaz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.