250 g áfonyát, 20 ml vizet lassú tűzön főzni kezdtem. Amikor forrni kezdett, édesítettem, fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, őrölt szegfűszeggel fűszereztem. Konjac liszttel sűrítettem. Ebből elég 1-2 g, de konjac liszt helyett lehet zselatinnal is készíteni.
200 ml kókusztejet 3 pötty édesítővel és 20 g chia maggal addig melegítettem, míg a magok dagadni kezdtek.
Mikor mindegyik kihűlt, üvegekbe rétegeztem és 2-3 órára hűtőbe raktam.
Vízfürdőben megolvasztottam 20 g mentolos étcsokit és olajjal lekent sütőpapírra korongokat formáltam belőle. Kókuszreszelékkel megszórva hűtőbe raktam.
A lehűlt desszertet mentával és a csokikorongokkal díszítve tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.