2018. május 31., csütörtök

Pihe-puha lángos

150 g búzalisztet, 360 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 15 g sikért, 25 g élesztőt és 400 ml langyos vizet összegyúrtam, majd dagasztás közben hozzáadtam 10 ml olajat. Addig dagasztottam, míg elvált a kezemtől, majd 40 percet kelesztettem.
Amikor megkelt, enyhén lisztezett felületen kicsit átgyúrtam, majd 6 gombócra osztottam - 3 nagyobb (65 g ch) és nekem 3 kisebb (40 g ch). Olajos kézzel kör alakúra nyújtottam és forró olajban fedő alatt aranybarnára sütöttem őket. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal megszórva tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.