2019. november 24., vasárnap

Tripla krémes

A piskótához szétválasztottam 3 tojást. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgáját 20 g negyedannyi édesítővel, 10 ml olajjal habosra kevertem. Beleszitáltam 20 g búzalisztet és 40 g teljes kiőrlésű búzalisztet, majd óvatosan beleforgattam a habot. Előmelegített sütőben egy 20*30 cm-es lapot sütöttem.
A langyosra hűlt piskótát megkentem 50 g cukormentes mogyorókrémmel és süteménykeretbe raktam.
40 g vaníliás pudingot sűrűre főztem 20 g negyedannyi édesítővel, 275 ml tejjel, 150 g margarinnal. Amikor langyosra hűlt, kihabosítottam és a piskótára kentem.
10 g zselatint felmelegítettem 20 ml vízben.
200 ml tejszínt felvertem 10 g negyedannyi édesítővel, keverés közben hozzáadtam 85 g olvasztott mogyorókrémet és a zselatint, majd a vaníliás krémre kentem és hűtőbe raktam
Felvertem 200 ml tejszínt 50 ml cukormentes karamellsziruppal, 15 g negyedannyi édesítővel és az előzőhöz hasonlóan 10 g, 20 ml vízben feloldott  zselatint kevertem hozzá. A karamellás krémet a megszilárdult mogyorókrémesre kentem és visszatettem a hűtőbe.
Összetörtem 3 db cukormentes édes kekszet és a sütemény tetejére morzsoltam.
Pár óra hűtés után 15 kockára vágtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.