2018. december 22., szombat

Püspökkenyér

4 tojást szétválasztottam, a habját egy csipetnyi sóval kemény habbá vertem. A sárgáját 40 g DW 1:4 édesítővel, 4 ek. olajjal, 4 ek. tejjel kikevertem. Belereszeltem 1 citrom és 1 narancs héját, és hozzáadtam a levüket is. A sárgájába forgattam a habot és beleszitáltam 40 g búzalisztet, 110 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 1 csapott kk. szódabikarbónát. Óvatosan beleforgattam 200 grammnyi durvára vágott diót, mogyorót, mandulát, földimogyorót és étcsokit. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér-formába öntöttem és előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.