2020. november 21., szombat

Narancsos, ricottás sütemény

 

50 g olvasztott margarint, 40 g negyedannyi édesítőt, 10 ml vaníliaaromát habosra kevertem. Beleforgattam 250 g ricottát, majd egyenként hozzáadtam 4 tojást. Fél citrom és egy narancs levét csavartam a ricottás krémhez, majd beleszitàltam 60 g búzalisztet, 120 g teljes kiőrlésű búzalisztet és 5 g szódabikarbónàt.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában tűpróbáig sütöttem. 

Amíg a sütemény sült, egy narancs levét 20 g negyedannyi édesítővel felforraltam, majd a még melegen felszelt süteményt meglocsoltam vele úgy, hogy a szeletek közé is befolyjon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.