2019. október 29., kedd

Almás pite


Alaprecept: https://www.facebook.com/821017081600098/posts/856433204725152/
1600 g reszelt almát és 200 g reszelt birskörtét 25 g negyedannyi édesítővel, 15 g vaníliás cukorhelyettesítővel, fahéjjal, gyömbérrel, szerecsendióval, pici szegfűszeggel megpároltam. Az alma levét nem nyomkodtam ki, ezért 30 ml vízben elkevert 20 g puncs ízű pudingporral és 15 g útifű maghéj liszttel sűrítettem.
A tésztához összekevertem 4 tojást, 40 g negyedannyi édesítőt, 20 g vaníliás cukorhelyettesítőt, 95 ml tejet, 155 ml vizet,  190 ml olajat, 1 kk. szódabikarbónát, 300 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 10 g útifű maghéj lisztet.
A massza felét egy 32*26 cm-s, sütőpaprírral bélelt tepsibe simítottam és előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje már nem volt ragadós (kb. 10 perc).
Az almát a tésztára simítottam és a tetején óvatosan elkentem a tészta másik felét. Aranybarnára sütöttem, kihűtve, vaníliás porédesítővel megszórva tálaltam. 30 szelet lett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.