2019. október 5., szombat

Lengyel zöldbab


Nagyjából 10 éve ettem ilyet először. Lekvárral, fahéjas- vagy vaníliás édesítővel, dióval, mákkal vagy akár túróval, édes tejföllel is fogyaszthatjuk. Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyon finom és rendkívül egyszerű, gyors recept.

500 g sárga- vagy zöldhüvelyű zöldbabot sós vízben roppanósra főztem (ízlés szerint lehet vágott vagy egész).
2 evőkanál vajon megpirítottam 60 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsát, megszórtam vaníliás édesítővel és beleforgattam a lecsepegtetett zöldbabot.
Eperlekvárral, porított negyedannyival megszórva tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.