2019. augusztus 11., vasárnap

Szilvás lepény

175 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 75 g búzalisztet, 10 g élesztőt, 50 g olvasztott vajat, 1 tojást, 1 kupak vaníliaaromát, 15 g negyedannyi édesítőt, 2 ek. tejfölt összegyúrtam, sütőpapírral bélelt 20*25 cm-s tepsibe nyomkodtam.
A tésztát megkentem 30 g baracklekvárral, megszórtam 50 g darált dióval, 10 g negyedannyi édesítővel és 30 db fél szilvával (400 g) kiraktam. Tetejét fahéjjal és 10 g negyedannyi édesítővel szórtam meg. 

Előmelegített sütőben, gőzben sütöttem 15 percet, majd gőz nélkül kb. ugyanennyit (tűpróbáig). 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.