2018. augusztus 25., szombat

Sajtkrémes csiga

20 g élesztőt, 50 g tejfölt, 10 ml olajat, 1 tojást, 1 kk. sót, 135 ml tejszínes vizet, 100 g búzalisztet, 300 g tk. búzalisztet összegyúrtam és kb. 5 mm vékonyra nyújtottam. A tésztát megkentem 100 g natúr tömlős sajttal, sóztam, borsoztam és szerecsendióval ízesítettem. A tetejét megszórtam reszelt Babybel-, füstölt- és brie sajttal (nem mértem, de mindenhol fedje be a tésztát), feltekertem és kb. 1 cm széles szeletekre vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsiben aranysárgára sütöttem.

A szerecsendió elhagyható, de én imádom és szerintem minden sajtos ételnek nagyszerű kiegészítője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.