2018. április 28., szombat

Epres túrókocka


A piskótához 6 tojást szétválasztottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgáját habosra kevertem 20 g DW1:4 édesítővel, 10 ml olajjal és 40 ml vízzel. Beleszitáltam 20-20 g búzalisztet, kakaóport és 80 g teljes kiőrlésű búzalisztet (a szitán fennmaradó darabokat is beleöntöttem), majd óvatosan beleforgattam a habot. Sütőpapírral bélelt 25*30 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem, majd rácson hagytam kihűlni.

30 g zselatint 200 ml vízzel felmelegítettem. 600 g tejfölt, 450 g túrót, 1/2 citrom levét, 40 g DW1:4 édesítőt, 10 ml vaníliaaromát és 250 g villával összenyomkodott epret mixerrel összekevertem és folyamatos keverés mellett hozzáadtam a zselatint. Kb. 10 percre hűtőbe raktam. A piskóta köré állítható méretű süteménykeretet raktam, majd a már dermedni kezdő túrókrémet rásimítottam és 1 órára hűtőbe tettem.
Tetejét eperrel díszítettem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.