2021. augusztus 20., péntek

Meggyes, túrós piskóta

 


6 tojást szétválasztottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, a sárgáját 40 g negyedannyi édesítővel, 5 ml vaníliaaromával habosra kevertem, majd hozzáadtam 320 g túrót. Beleszitáltam 100 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 40 g vaníliás fehérje port (utóbbi helyett is mehet liszt), késhegynyi szódabikarbónát és óvatosan beleforgattam a habot.

Sütőpapírral bélelt, 23*26 cm-s tepsibe simítottam és 100 g meggyet raktam a tetejére.  Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöttem. Amikor langyosra hűlt, 15 szeletre vágtam és vaníliás cukorhelyettesítővel megszórva találtam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.