2018. szeptember 9., vasárnap

Citromos, lime-os túrórolád

A piskótához 5 tojást szétválasztottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgáját 5 ml olajjal, 15 ml vízzel, 20 g DW 1:4 édesítővel, vaníliaaromával habosra kevertem. A sárgájához szitáltam 20 g búzalisztet, 65 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 5 g kakaóport, késhegynyi szódabikarbónát, majd óvatosan beleforgattam a habot. Sütőpapíros lemezre simítottam és előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem. Amikor megsült, a papírral együtt feltekertem és hagytam kihűlni.
A krémhez 125 g puha margarint habosra kevertem 25 g DW 1:4 édesítővel. 250 g túrót elkevertem 100 g zsíros, kemény tejföllel, 1 lime és fél citrom levével, 5 ml vaníliaaromával, majd hozzáadtam a margarint.
A kihűlt piskótáról lehúztam a papírt, megkentem a krémmel, feltekertem és 2 órára hűtőbe raktam. Porxilittel megszórva tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.