Imádom a túrókrémet sütiben és önmagában egyaránt. Sokféleképpen szoktam készíteni, gyümölccsel, pudinggal, tejszínhabbal, csokival...
Kiváló tízórai, uzsonna vagy desszert ebéd után :)
Vaníliás túrókrém:
1 cs. vaníliás pudingot megfőztem 1 ek. vajjal, 365 ml tejjel (tejszín+víz), 2 ek. DW 1:4 édesítőszerrel. Még melegen hozzáadtam 450 g túrót és botmixerrel krémesítettem.
Kis tálakba osztottam, gullón keksszel, csokival, nektarinnal és mentával díszítettem, 1-2 órára hűtőbe raktam, de frissen is kiváló.
Gyümölcsös túrókrém zabkorpával uzsonnára (1 adag = 15g ch)
8 g zabkorpát 40 ml kókusztejjel felmelegítettem, pici édesítőt elkevertem benne, majd még melegen ráöntöttem az előre kimért fagyasztott gyümölcsre (ez most 10 g ch-nak megfelelő eper, málna, áfonya), hozzáadtam 75 g túrót, összekevertem és frissen fogyasztottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.