2017. augusztus 26., szombat

Gesztenyés korongok


10 dkg vajat 8 dkg eritrittel, pár csepp steviával habosra keverünk, majd hozzáadunk 1 tojást és 25 dkg gesztenyemasszát (édesítős vagy natúr). A masszába keverünk 5 dkg zabpelyhet, 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, ½ tk. szódabikarbónát és néhány csepp rumaromát. Egy lágy, ragadós masszát kapunk, ezért 1 órára hűtőbe rakjuk. Pihentetés után vizes kézzel golyókat formálunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és villával kicsit kilapítjuk őket. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor megsül puha korongokat kapunk, de később a külseje kicsit megkeményedik.

Az eredeti recept Galambos Orsolya: Diabetikus finomságok c. könyvéből való.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.