60 g Korpovit keksz (42 g ch)
110 g tk. cm. gullón keksz (87 g ch)
60 g zabkorpa (36 g ch)
60 g vaj
1 csapott tk. negyedannyi cukorhelyettesítő
kb. 3-4 ek. 30 %-os tejszín
A hozzávalókat összegyúrjuk és tortaformába nyomkodjuk (kb. olyan állagúnak kell lenni, mint a keksztekercs kekszes része).
Krém:
400 g túró (16 g ch)
500 g natúr krémsajt (20 g ch)
2 ek. negyedannyi cukorhelyettesítő
100 g mirelit áfonya (6 g ch) (ebből párat félreteszünk a díszítéshez)
1 ek. zselatin
100 ml víz
A túrót, a sajttal és az édesítővel összekeverjük. A zselatint a vízzel felmelegítjük, elkeverjük benne az áfonyát, majd langyosan a túróhoz keverjük és a kekszre simítjuk. Áfonyával díszítjük és pár órára hűtőbe rakjuk. (A túró és a sajt ch-tartalmával csak akkor számolunk, ha egyszerre több, mint 100 g-t eszünk belőle.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.