Sajttal, mustárral, virslivel töltött lángos fűszeres tejföllel |
Lángos alapreceptem: 150 g búzalisztet, 330 g tk. búzalisztet, 20 g sikért, 1/2 élesztőt, 1 tojást, sóval, pici édesítővel összegyúrok annyi langyos vízzel, hogy egy nem túl lágy tésztát kapjak. 30-40 percet kelesztem, majd 6-7 mm-esre sodrom és 8-10 téglalap alakú részre vágom.
Tetszőlegesen megkenem mustárral, pizzakrémmel, ketchuppel, sajtkrémmel és sajtokkal, virslivel, kolbásszal, sonkával, zöldségekkel töltve feltekerem. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm és fokhagymás, fűszeres tejföllel tálalom.
Én többnyire a fenti töltelékeket variálom, de darált hússal, csirkemellel töltve is biztosan finom. Anyukám gyerekkorunkban sóval, borssal ízesített sült káposztával szokta megtölteni, az is isteni finom volt.
Töltelék: mustár, virsli, paprika, hagyma, sajtkrém, kolbász, pannónia-, trappista- és füstölt sajt különböző variációkban |
Töltelék: mustár, virsli, paprika, hagyma, sajtkrém, kolbász, pannónia-, trappista- és füstölt sajt különböző variációkban |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.