2017. augusztus 19., szombat

Túrófelfújt meggyöntettel


250 g túrót kikevertem 6 tojás sárgájával és 1 tk. DW 1:4 édesítővel. Beleszitáltam 25 g vaníliás pudingport és 35 g teljes kiőrlésű búzalisztet, majd óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert fehérjét. 4 felé osztottam és aranybarnára sütöttem. (Az én formáim 12 cm szélesek és 4 cm magasak.) 200 g meggyet fahéjjal, édesítővel, 1 tk. chia maggal 50 ml vízben felfőztem. Picit hagyni kell állni, hogy a chia mag besűrítse a lét, de annyi idő pont elég, míg a felfújt megsül.

Hidegen is finom, de szerintem frissen, forrón az igazi :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.