2021. december 12., vasárnap

Sajtos, burgonyás pite

150 g búzalisztet, 350 g teljes kiőrlésű búzalisztet összegyúrtam 125 g margarinnal, 125 g tejföllel, 1 tojással, 75 ml tejjel, 1/2-1/2 kk. sóval és szódabikarbónàval, majd hűtőbe raktam, míg elkészítettem a tölteléket.
80 dkg héjában főtt burgonyát megpucoltam, kockákra vágtam.
150 g füstölt húst (sonka, oldalas, angolszalonna a legjobb, de akár húsosabb szalonna is lehet), 100 g lilahagymát apró kockákra szeltem és kevés olívaolajon, külön-külön megsütöttem.
Összekevertem 700 g tejfölt és 350 g reszelt, füstölt sajtot.

A tésztát 2 részre osztottam, kinyújtottam és kivajazott piteformába fektettem, majd megkentem 2-2 ek. sajtos tejföllel. Beleraktam a kockákra vágott krumplit, picit sóztam, borsoztam, majd rászórtam a sült, füstölt húst és a hagymát. A tetejére kanalaztam a sajtos tejfölt és elkentem úgy, hogy teljesen befedje a tetejét.
A pitéket 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel 10 percet, majd a hőfokot 175 fokra visszavéve még kb. 20 percet sütöttem. A végén pár perc alatt, grillfunkcióval picit rápirítottam a sajtot. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.