A kekszes réteghez 230 g darált, édes kekszet (nálam gullón tradizionale és fibra) 105 g olvasztott vajjal összemorzsoltam és egy fóliával bélelt, 20*26 cm-es tepsibe nyomkodtam, majd hűtőbe raktam.
A krémhez 410 g túrót villával összetörtem, fél citrom levével, 10 ml vaníliaaromával, 40 g negyedannyi édesítővel ízesítettem. 10 g zselatint 20 ml vízben felmelegítettem. 230 ml tejszínt habbá vertem és óvatosan a túróba forgattam, majd hozzáadtam a felolvasztott zselatint is. Itt figyelni kell, hogy gyors, de óvatos mozdulatokkal keverjük el a zselatint, mielőtt még dermedni kezdene a hideg krémben. A kész krémet habzsákba töltöttem (szükség szerint lehet előtte picit hűteni).
140 g házi készítésű, cukormentes baracklekvárt 5 g, 10 ml vízben feloldott zselatinnal elkevertem és ezt is habzsákba töltöttem (sűrűségtől függően, ez is igényelhet hűtést).
Az időközben megdermedt kekszes réteget előbb a krémmel, majd a lekvárral, végül mentalevéllel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.