2019. október 12., szombat

Kapros, túrós lepény ll.


165 g teljes kiőrlésű búzalisztet, 10 g útifű maghéj lisztet, 10 g élesztőt, 60 g olvasztott vajat, 1 tojást,  10 g DW 1:4 édesítőt, 1 púpos ek. tejfölt, 20 ml tejet összegyúrtam, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodtam.
Összekevertem 450 g túrót, 10 g vaníliás cukorhelyettesítőt, 2 tojást, 25 g DW 1:4 édesítőt, apróra vágott kaprot és a tésztára kentem. Megkentem 200 g vaníliás tejföllel. Tűpróbáig sütöttem. 16 kockára vágtam, 1 szelet 6 g ch-t tartalmaz. 
Egy másik recept: http://edes-ir-elet.blogspot.com/2017/11/kapros-turos-lepeny.html?m=1


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.