...receptek inzulinrezisztenseknek, cukorbetegeknek, egészséges életmódot kedvelőknek...
2019. október 5., szombat
Lengyel zöldbab
Nagyjából 10 éve ettem ilyet először. Lekvárral, fahéjas- vagy vaníliás édesítővel, dióval, mákkal vagy akár túróval, édes tejföllel is fogyaszthatjuk. Elsőre lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyon finom és rendkívül egyszerű, gyors recept.
500 g sárga- vagy zöldhüvelyű zöldbabot sós vízben roppanósra főztem (ízlés szerint lehet vágott vagy egész).
2 evőkanál vajon megpirítottam 60 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsát, megszórtam vaníliás édesítővel és beleforgattam a lecsepegtetett zöldbabot.
Eperlekvárral, porított negyedannyival megszórva tálaltam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.