2022. december 24., szombat

Hugó sütije

 


A vaníliás krémhez 2 csomag pudingport sűrűre főztem 250 g margarinnal, 500 ml tejjel (vagy 250-250 ml tejszín és víz keveréke) és 40 g negyedannyi édesítővel.

A tésztához 4 tojást szétválasztottam, a sárgáját 25 g negyedannyi édesítővel fehéredésig kevertem. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem, majd óvatosan beleforgattam a sárgáját. Késhegynyi szódabikarbónát, 20 g búza- és 40 g teljes kiőrlésű búzalisztet szitáltam és 40 g kókuszreszeléket adtam hozzá. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel tűpróbáig sütöttem.

A kihűlt krémet kihabosítottam és a kihűlt lapra kentem, majd 2 órára hűtőbe raktam.

500 ml tejszínt 30 g negyedannyi édesítővel és 60 g kókuszreszelékkel félkeményre vertem, majd 25 ml vízben feloldott 10 g zselatint adtam hozzá és ezzel kemény habbá vertem.

A kókuszos habot a krémre simítottam, tetejét megszórtam kókuszreszelékkel és egy éjszakára hűtőbe raktam, de 2-3 óra is elég. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.