2019. április 20., szombat

Epres-citromos kocka

9 tojást szétválasztottam, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgáját 40 g DW 1:4 édesítővel, 10 ml vaníliaaromával, 20 ml olajjal habosra kevertem. A sárgájához szitáltam 40 g búzalisztet, 140 g teljes kiőrlésű búzalisztet és késhegynyi szódabikarbónát, majd óvatosan beleforgattam a habot.
Sütőpapíros lapon, előmelegített sütőben 3 db 20*30 cm-s piskótalapot sütöttem.

500 ml tejszínt 50 g DW 1:4 édesítővel és 10 ml vaníliaaromával félig felvertem, majd elfeleztem. Az egyik felébe 1 citrom leve, a másikba 150 g kockázott eper került. Miközben kemény habbá vertem őket, mindegyikhez 10-10 g, 30 ml vízben feloldott zselatint kevertem.
20*30 cm-s süteménykeretbe raktam az első lapot, rákentem a citromos krémet, a másodikra az epreset és a harnadik lappal befedtem. Pár órára hűtőbe raktam, majd porédesítővel megszórva tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.