Nagy bajban voltam a recept miatt, ugyanis ezt a sütit 5 éve készítem, de már fogalmam sem volt, honnan volt a recept. Végül megtaláltam: https://ani-culinaris.blog.hu/2012/02/11/eperhabos_csokoladekremes
A vicces az, hogy ez egy eleve nekünk való recept, viszont 5 éve még nem diétáztam, így akkor cukrossá alakítottam, most meg vissza iressé 😁Krém: 125 g Szafi vaníliás pudingpor, 20 ml vaníliaaroma, 25 g kakaópor, 2 tojás, 40 g tejcsokoládé, 5 g zselatin, 500 ml víz, 300 ml 30%-os habtejszín, 60 g margarin, 70 g DW 1:4, 1 cs. cukormentes, teljes kiőrlésű szögletes háztartási keksz
Eperzselé: 300 g eper, 200 ml víz, 20 g zselatin, 50 g DW 1:4
Hab: 300 g eper, 40 ml víz, 20 g zselatin, 700 ml tejszín, 50 g DW 1:4
Díszítéshez: pár szem eper, 3 kocka cukormentes tejcsoki, 1 ek. olaj
Elkészítés:
(35 * 25 cm-es formában készül)
A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, az édesítőt pici vízzel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejszínes vízbe és a darabokra tört csokoládéval, margarinnal sűrűre főzzük. A tűzről levéve, belekeverjük a tojások felvert habját. A tepsi alját kirakjuk keksszel és rákenjük a krémet, majd a tetejére szintén kekszet teszünk. Amíg hűl, elkészítjük az eperzselét. A megtisztított epret összenyomkodjuk, majd felengedjük 200 ml vízzel, hozzáadjuk az édesítőtt, a zselatint és felfőzzük. Amikor langyosra hűlt, kézi mixerrel habosra keverjük és a kekszre öntjük. Amíg hűl, szépen két réteggé válik, egy zseléssé és egy habosabbá.
A tejszínt az édesítővel kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az összetört epret és a vízzel felmelegített zselatint. A habot a megdermedt zselére simítjuk. A tetejét eperrel és olvasztott csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.