Nem a megszokott gyúrt pitetésztával készült. Jóval könnyedebb, nálam jelenleg kedvenc ☺ Biztosan más töltelékkel is elkészítem majd.
Ötlet: https://www.facebook.com/821017081600098/posts/856433204725152/
A tésztához összekevertem 2 tojást, 10 ml vaníliaaromát, 1 g őrölt vaníliát, 40 g negyedannyi édesítőt, 95 ml tejet, 95 ml olajat, 1/2 kk. szódabikarbónát, 45 g búzalisztet és 135 g teljes kiőrlésű búzalisztet.
A massza felét egy 20*24 cm-s süteménykeretbe simítottam és előmelegített sütőben addig sütöttem, míg a teteje már nem volt ragadós (kb. 10 perc).
1000 g magozott meggy levét kinyomkodtam (500 ml lett). 2 cs. vaníliás pudingport, 60 g negyedannyi édesítőt felfőztem a meggylével és beleforgattam a meggyet.
A pudingos meggyet a tésztára simítottam és a tetején óvatosan elkentem a tészta másik felét. Aranybarnára sütöttem, kihűtve, vaníliás porédesítővel megszórva tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.