Volt még pár szem fügém, amiből szerettem volna valami finom őszies süteményt. Sokat gondolkodtam, végül megszületett az alábbi fűszeres, krémes pite. Szerintem nagyon finom lett, próbáljátok ki :)
Hozzávalók:
Tészta:
50 g búzaliszt
50 g zabkorpa
150 g tk. búzaliszt
125 g vaj
60 ml tejszín
20 g DW 1:4 édesítő
1 tojás
1 csipet só, vanília, pici szódabikarbóna
Krém:
350 ml 30 %-os tejszín
4 tojás
20 g DW 1:4
vanília, gyömbér, fahéj, szerecsendió
A tetejére 7 db füge.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, 30 percre hűtőbe tettem. Kisodortam és sütőpapírral bélelt formába nyomkodtam, a kilógó részeket levágtam és rózsákat készítettem belőle.
A tésztát kb. 15 perc alatt aranybarnára sütöttem. A krém összetevőit kézi mixerrel összekevertem és az elősütött tésztába öntöttem, a rózsákkal, felezett fügével díszítettem.
Csak addig kell sütni, hogy a krém közepe még remegős, pudingszerű maradjon. A füge közepén összegyűlik a kisült cukor, ami picit karamellizálódik. Imádom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.